2013/04/21

Banaanilettuja


Olenko minä ainoa blogimaailman matti myöhäinen näiden banaanilettujen kanssa vai löytyykö joku muukin, joka ei ole näitä vielä tehnyt?

Olen kuullut muutamaan otteeseen banaaniletuista mainittavan, mutta nyt lueskelin resepteja ensimmäistä kertaa ja kokeilin itse. Ja olivathan ne hyviä! Erityisen herkullista turkkilaisen jogurtin ja marjojen kera! Mikä parasta nämäkin voidaan valmistaa ilman jauhoja, tosin itse niitä vähän lisäsin, ainakin näin ensimmäisellä kerralla paistaminen jauhottomalla taikinalla oli turhan haasteellista. En myöskään omista varsinaista lettupannua ja paistoin letut tavallisella paistinpannulla, luulen, että lettupannulla paistaminen olisi helpompaa sekin. Netti on pullollaan erilaisia reseptejä, minä tein seuraavasti;

- banaaniletut -


2 banaania
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
voita paistamiseen

Ainekset sekoitetaan keskenään blenderissä tai sauvasekoittimella kuohkeaksi taikinaksi, jonka jälkeen letut paistetaan voissa pannulla kauniin ruskeiksi. Lueskelin, että lettuja voisi myös maustaa kanelilla tai kardemummalla, näistä kanelia ajattelin itse seuraavan kerran kokeilla.

-Piia

7 kommenttia:

  1. Ei ole tullut itsekään tehtyä, vaikka ohjeeseenkin olen törmännyt. Vaan täytynee kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! :) Minä olin tosi yllättänyt, että vain periaatteessa kahdella raaka-aineella saa jotain noin herkullista aikaiseksi!

      -Piia

      Poista
  2. Eipä ole täälläkään niitä tehty. Hiukan arastelen uusia ohjeita vielä, kun muutama kuukausi sitten jouduin aloittamaan gluteenittoman elämän opettelun. Siksi olikin mahtava lukea, että nämä onnistuu ilman jauhojakin.. Oliko resepti muilta osin ihan sama?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekin suositeltiin kokeiltavaksi gluteeniton ruokavaliota, mutta laiskuus on vielä tässä vaiheessa voittanut ja vain osittain olen sitä noudattanut, mutta onneksi tälläisiä uusia hyviä reseptejä löytyy, jotka kannustavat olemaan tarkempi!
      Ja tosiaan, reseptista voi jättää jauhot pois kokonaan ja muilta osin pitää samana ja saa täysin gluteenittomia lettuja, suosittelen rohkeasti kokeilemaan, ovat tosi herkullisia!

      -Piia

      Poista
  3. Mie tein ensimmäistä kertaa näitä muutama viikko sitten ja oli kyllä herkkua! En edes laittanut jauhoja, ja kohtalaisen hyvin onnistui paistaminen. Nyt näitä on syötykin jo useamman kerran ja varmasti tullaan syömään jatkossakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä menevät meilläkin ehdottomasti viikonloppuherkkubrunssivakkareiksi! :) Lapset suhtautuivat alussa hyvin skeptisesti ajatukseen banaaniletuista, mutta hyvin kelpasi heillekin!

      -Piia

      Poista
  4. Tein 3:lle ihmiselle letut kaikkein helpoimmalla versiolla:
    Vain 2 kananmunaa ja yksi iso banaani. Paloittelin banaanin, lisäsin munat ja vatkasin vatkaimella. Isolle pannulle laitoin 3 kerrallaan. Paistoaste oli aika matala. Tarjoilin vaniljajäätelön ja mansikkahellon kera. Hyviä oli!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.