2013/05/13

Paperikori oliivipuulle





Kun edellinen kasvi hyllyn päältä oli tullut tiehensä päähän,ostin tilalle minäkin monissa blogikodeissa nähdyn oliivipuun. Jätin puun alkuperäiseen ruukkuunsa, mutta rumaa muovista ruukkua peittämään virkkasin kaapissa ikuisuuksia pyörineestä paperinarukerästä ruukulle sopivan korin. 

En ole virkannut aiemmin paperinarua ja käytin virkkaamiseen aika ohutta koukkua, mikä olikin suhteellisen raskasta, mutta lopputulos miellyttää kyllä kovasti. Paperinarukori on hyvin rautalankamainen ja muotoiltavissa, vastaava sopisi hyvin vaikka keittiöön hedelmäkoriksi. Halusin tehdä tästä hyvin korimaisen ja olin alunperin ajatellut laittavani siihen nahkaiset kahvat. Eräässä paperipussissa oli kuitenkin herkkulliset korallinpunaiset kahvat, jotka sitten virkkasin ketjusilmukkakahvan sisään ja jämäkkä paperinaru pitää ne hyvin asennossaan, ne on myös helppo vaihtaa tai poistaa, jos jossain vaiheessa rupeavat kyllästyttämään. Nyt vaan peukut pystyyn, että oliivipuu pysyisi edes hetken hengissä, onko hyviä vinkkejä?

-Piia

6 kommenttia:

  1. Hauska lopputulos! Meidän oliivipuu kuoli kuivaksi korpuksi. Mies ehdotti, että oltaisiin spreijattu lehdet vihreiksi, ne kun eivät tippuneet. Puu päätyi roskikseen, mutta olisihan sekin ollut yksi vaihtoehto...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehheh! :) Toivotaan, ettei tarvitse ihan heti sprayta lähteä hakemaan, tosin kastelu on juuri se miun heikkokohta kasvien kasvatuksessa eli kuiva korppu kuulostaa jotenkin tutulta... ;)

      -piia

      Poista
  2. Hauska kori! Täytyypä kokeilla tuollaista lankakoriksi, niitä tuppaa olemaan aina muutama joka laatikossa...

    Oliivipuun hoitoon olen löytänyt netistä toimivat, lyhyet ja ytimekkäät hoito-ohjeet:

    http://www.kukkaruukku.fi/kukkien-kasvien-hoito-ohjeet/oliivipuu-oljypuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli ihan hauskaa vaihtelua trikookudekoreille, joita olen itse aiemmin virkannut. Ja kiitos ohjeesta! Tuo talven kasteluohje ainakin onnistuu! :D

      -piia

      Poista
  3. Hauskan näköinen kori!
    Mulla oli joskus myös oliivipuu/-pensas, sellainen lyhytvartinen. Yllättäen emme tulleet toimeen ja hän päätti päivänsä... Toivottavasti teillä on parempi yhteiselämä tiedossa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivotaan, että meillä kemiat uuden ystäväni kanssa kohtaavat! :) Täytyykin muistaessa heti lähteä kastelemaan häntä! :)

      -piia

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.