2013/09/22

Se en ollut minä, se oli tuo matto!

  

Olohuoneen matto -asia eli juuri sen oikean maton löytäminen on ollut työn alla jo pitkään. Kun talo valmistui kolmisen vuotta sitten (oikeasti?!) olohuoneeseen kotiutui edelliseen asuntoon hankittu valkoinen karvalankamatto, jossa alkoi jo näkyä vähän turhan paljon elonmerkkejä sormiväreistä alkaen. Tilalle tuli jossain vaiheessa Kodin1 Pandora-matto, joka olikin ihan kiva. Muuutta, se maton koko. Olohuoneemme on aika iso ja perus 160*230 matot eivät vaan kooltaan istuneet.


Isoja, kukkarolle sopivia mattoja ei kuitenkaan ole ihan helppo löytää, yksi vaihtoehto olisi ollut tietenkin "blogimatto" eli Ikean Stockholm-matto, mutta se ei kuitenkaan tuntunut omalta vaikka kaunis matto onkin. Viime viikolla kotiutui sitten tuo uusi matto, tavallaan blogmatto sekin, sillä Valkoisesta Harmajasta tuo samainen matto löytyy. Ja kyllä vaan tykkään, että ihana on! Ja mikä tärkeintä 200*300 matto on nyt oikean kokoinen tähän tilaan.


Ja kyllähän te teidätte, kun tulee uusi matto, pitää käännellä sohvaa ja vaihdella tyynyjä jajaja! ;) Olohuoneen pieni pyöreä pöytäkin löysi uuden paikan työ-/vierashuoneesta, jossa myös Pandora-matto nykyisin asustaa. Kotijoukoille siis tiedoksi, edellä mainitut muutokset eivät johtuneet minusta vaan se oli tuon uuden maton vika!


-Piia

20 kommenttia:

  1. Mikä tämän maton nimi on? Mikä mallisto? Mistä kaupasta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matto on Länna Möblerilta tilattu Asko Mixed:
      http://www.lannamobler.se/fi/kasinkudotut/linie-design-handvavd-matta-asko-mixed-200x300-cm

      Poista
  2. Mulla oli ihan sama ongelma, mutta minä päädyin sitten siihen perinteisempään "blogimattoon". Olen kyllä tykännyt ja nimenomaan parasta on se, että matto on riittävän iso. :) Kivan näköinen on tuo teidänkin matto!! Mistähän sitä löytäisi vielä uuden kukkarolle sopivan sohvan, kun pitäisi olla vielä vuodesohvamallia... Aina on jotain hankintalistalla! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miä halusin olohuoneeseen jotain vähän pehmeämpää, siitä syystä blogimatto putosi tässä kisassa pelistä, vaikka kiva onkin ja teillehän se sopii loistavasti! ;)
      Arvaa vaan onko sohvan vaihto ollut täälläkin mielessä jo vaikka kuinka kauan...;D

      -piia

      Poista
  3. Vitsit teillä on kaunista! Mitenköhän kävisi meillä, jos lapset pääsisivät temmeltämään vapaasti uusien mattojen päällä. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Eevi! Villamatot ovat siitä hyviä, että ne hylkivät kyllä tehokkaasti likaa. Meillä on tuossa olohuoneessa toinenkin samantyylinen villamatto ruokailuryhmän alla, yksivärinen valkoinen ja edelleen se on valkoinen, vaikka siinä on useat synttärit ja kestit vietetty ja ateriat syöty ja niiden jäljeen jämiä matolta keräilty! :D

      -piia

      Poista
  4. Törmäsin vasta blogiisi ja heti jäin lukijaksi :).
    Mä olen mattojen suhteen varsinainen nirso, tuntuu että mieluisia on tosi vaikea löytää. Tuo teidän uusi matto näyttää kyllä tosi kivalta, istuu loistavasti tuohon tilaan. Ja hei tuo Pandora, onpa kivan näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Helinä ja tervetuloa! :) Meitähän on täällä blogin takana kaksi, minä sekä Paula ja yhdessä omaksi ja toivottavasti myös lukijoiden iloksi postaillaan! :)
      Minäkin olen aika mattonirso ja tämänkin löytäminen otti aikansa. Pandora on kyllä kiva matto sekin, vähän tuo harmaa ainakin minun silmässäni siniseen taittaa ja "harmaampi" olisi vähän enemmän minun makuun, mutta ihan ok näinkin.

      -piia

      Poista
  5. Ihana matto! Tää halajais samanlaista!

    VastaaPoista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos Kerttu, niin minustakin, olen kyllä varsin tyytyväinen valintaan! Seuraavaksi sitten uudesta sohvasta haaveilemaan, never ending story... ;)

      -piia

      Poista
  7. Hirmu kaunis koti teillä. Onko enään muistikuvaa tuon työhuoneen seinien sävystä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Kerttu! Työhuoneen seinän sävy on Tikkurilan H484.

      -Piia

      Poista
  8. Moi. Kiva blogi teillä! Mistä noita g-julisteita saikaan? Eri väriä haen, mutta juuri tuota :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi vaan ja kiitoksia! :)
      Juliste on Playtypen, muistaakseni sen Katokosta tilasin: http://katoko.mycashflow.fi/.

      -Piia

      Poista
  9. Hei!

    Eksyin sattumalta blogiinne kun etsin käyttökokemuksia tuosta askon villamatosta. Nyt kun teillä on Piia ollut tuo matto jo yli vuoden käytössä niin olisi tosi kiva kuulla kokemusta että millainen on ollut, lähinnä pöliseekö/irtoaako karvaa? Minulle tuo olisi niin tärkeä tieto ennenkuin uskallan hankkia maton, kun olen niin allerginen/astmaattikko.
    Toivottavasti huomaatte kysymykseni :)

    Eikä muuten varmasti ole viimeinen kerta kun tänne eksyn, ihana blogi teillä.

    -Satu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Satu! Ja kiva, että eksyit tänne! :)
      Matto on ollut käytössä hyvä, hylkii likaa, pysyy hyvin paikoillaan ja on pysynyt siistissä kunnossa vaikka meillä varmasti kovalla käytöllä lasten kanssa onkin ollut.
      Mutta matosta irtoaa kyllä edelleen karvaa. Ei huomattavia määriä, mutta esim. jokaisen imuroinnin jälkeen suulakkeesta näkee, että villamattoa on imuroitu. Tosin meillä on useampi villamatto, joten ei tuo ole ainoa josta karvaa irtoaa, mutta en ihan varauksetta mattoa suosittele jos kovasti allerginen olet. :/

      Toivottavasti vastauksesta on apua, vaikkei ehkä ihan sen suuntainen ollutkaan mitä toivoit.

      -piia

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.