2014/05/01

piipadoon tapasilta


Piipadoon perheet kokoontuivat juhlimaan vappuaattoa yhdessä tapasten ja paljuilun merkeissä. Pöytään katettiin mm. juustoja, hedelmiä, serranokinkkua sekä perunamunakasta ja patata bravas -perunoita. Piia oli tehnyt myös mausteisia lihapullia, jotka katosivat nopeasti. Resepti on itse sovellettu, ja se menee suunnilleen näin:
 
800g naudanjauhelihaa
3rkl korppujauhoja
1muna
50 g kreikkalainen valkosipuli-tuorejuustoa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
Suolaa, mustapippuria, paprika, timjamia, rosmariinia

Laita korppujauhot ja muna kulhoon, anna korppujauhojen turvota hetki. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita hyvin. Kuori ja silppua sipulit mahdollisimman hienoksi. Lisää jauheliha ja mausteet, sekoita hyvin tasaiseksi massaksi ja pyörittele pallloiksi. Paista uunissa 200 noin 20 min.


Ja kuten niin monet muutkin, myös meille oli hamstrattu vappukoristeiksi mustavalkoisia ilmapalloja ja mustavalkoista serpentiiniä. Hieman keltaistakin oli jäänyt viime vuodesta säästöön. Koska heliumia ei pallojen täytteeksi ollut, päätin huijata hieman ja taivuttaa ilmapalloille narut rautalangasta, yrittäen luoda illusion pilviä kohti kohoavista palloista.


 Vapunjuhlinta jatkuu meillä vielä tänään, mistä siirrytäänkin joustavasti pitkän viikonlopun pariin.

Iloista päivää!

-Piia ja Paula


2 kommenttia:

  1. Hauskaa vappua teille! Kivannäköiset pirskeet :) Just tein itsekin tapaspostauksen, kiitos tuosta lihapullaohjeesta, voinkin seuraavalla kerralla tarjota lihisteille jotain erilaista kuin ne omat vakkarireseptillä vääntämäni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivat tapastelut teilä näyttää olleen. Tapaksissa parasta on juuri tuo "jokaiselle jotain" -periaate. Olen ollut kasvissyöjä yli puolet elämästäni, joten en osaa liharuokia oikein edes tehdä, mutta Piia osaa ja kaikki ovat tyytyväisiä.

      -Paula

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.